Sortering 

 

På vores sorteringsanlæg i Havdrup og Skævinge modtager vi hver dag ca. 170 ton glasemballage i containere og pallerammer.

 

Alt glasset kommer fra Kommuner, restauranter, detailhandlen, foreninger samt private indsamlere.

 

Glasset bliver fra paller og containere kørt ind i sorteringshallen på transportbånd, hvor alt plast, keramik, dåser, batterier, skår osv. bliver frasorteret. Disse fraktioner bliver sorteret og sendt til genanvendelse, forbrænding eller deponi.

 

Det resterende glas kommer igennem Danmarks eneste flaskerejser, hvor alle flaskerne automatisk bliver rejst op og skår sorteret fra. Alle skår og flasker som ikke kan genanvendes, bliver på et transportbånd ført ud af sorteringshallen, hvor de ender i en container, som fragtes til Reiling/Holmegaard. Her bliver alt glasset omsmeltet til nye flasker.

 

De genanvendelige flasker bliver sorteret efter form og farve. Dette sker ved hjælp af højteknologisk udstyr som kan genkende op til 300 flasketyper. Denne proces foregår med fotoceller og scanning af vinflaskerne.

 

Efter identifikation, godkendelse og registrering føres flaskerne videre på flere transportbånd, hvor flaskerne bliver opdelt efter type og pakket på EUR paller i 3-5 lag stående på plastbakker.

 

Når en palle er fyldt med flasker, føres pallen ind i vores fuldautomatiske viklemaskine, som omvikler pallen med plastfolie, så flaskerne står sikkert under deres videre transport.

 

De sorterede og færdigpakkede flasker, bliver enten sendt videre til vores eget skylleri, eller eksporteret til skyllerier i udlandet.